Met de komst van allerlei online opslagdiensten zoals Picasa, Skydrive en Dropbox, waar gebruikers gratis of voor een klein bedrag per maand online storage kunnen kopen en op deze manier hun persoonlijke bestanden zoals foto’s en documenten online kunnen opslaan, rijst de vraag: hoe veilig is dit?

Wat veel mensen niet weten, is dat er geen goede wetgeving is rondom de cloud. Er staan een paar algemene bepalingen in het wetboek waar ICT dienstverleners zich aan moeten houden, maar als eindgebruiker heeft u hier niet zoveel aan.

Server in Nederland

Niet alles op het internet is transparant. Als gebruiker weet u niet waar uw data staan. Dit kan bij een geavanceerd datacenter met beveiliging en encryptie, maar voor hetzelfde geld staat het op een servertje bij iemand ergens op zolder. Belangrijk bij de keuze van een ICT partij is de locatie van de servers. Data neerzetten bij een Nederlandse ICT partij wil niet zeggen dat de servers in Nederland staan. Dit kan in Taiwan zijn, maar ook in de VS. In het laatste geval mogen de Amerikaanse autoriteiten zonder toestemming uw gegevens bekijken omdat de clouddiensten onder de “patriot act” vallen.
Hoe weet u zeker dat u altijd bij uw data kan? En misschien nog wel belangrijker; hoe goed is de beveiliging van de online opslagdienst? Ben ik de enige die erbij kan of zie ik straks mijn bedrijfsbestanden of tekening terug op de een of andere blog?

Databeveiling bij IT Worxx

Om veilig te kunnen inloggen op uw ICT omgeving maakt IT Worxx gebruik van zowel encryptie door middel van een certificaat als de zogenoemde multi-factor authenticatie. Naast een gebruikersnaam en wachtwoord wordt er bij ons een derde authenticatie stap toegevoegd: een authenticatie server. Deze authenticatie server genereert een cijfercode die per SMS naar de mobiele telefoon van de gebruiker wordt verzonden. Zo wordt het inloggen met een derde authenticatie code beveiligd. Hierdoor is de verbinding ook beveiligd en dit is wel zo vertrouwd. Nederlandse banken gebruiken een soortgelijke technologie voor hun online banking systemen.

Graag vertellen wij u meer, of laten we zien hoe de Authenticatie met Hardware Token of SMS Authenticatie werkt. Bent u geïnteresseert neem dan contact met ons op.

Wilt u uw data ook op een veilige en vertrouwde server zetten? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.