Waar veel ICT bedrijven ruimte huren voor hun klanten en daarmee de regie van het datacenter uit handen geven, nemen wij wel die verantwoordelijkheid. IT Worxx heeft dan ook een eigen datacenter. Wij hebben namelijk graag grip op de zaak, willen snel kunnen anticiperen en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de kwaliteit van de automatisering van onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten waar hun gehoste applicaties draaien, waar hun bedrijfsdata opgeslagen staan en dat hier zorgzaam en vertrouwd mee wordt omgegaan.

Hosting & Databeheer

Ons geconditioneerde datacenter is voorzien van de nieuwste technieken. Wij bieden processor- en storage capaciteit aan om uw applicaties te hosten. Daarnaast is het voor klanten, die hun ICT in hun eigen pand hebben ondergebracht, mogelijk om bij ons binnen de regio een uitwijk voorziening te realiseren. De hosting diensten van IT Worxx worden ook vanuit het eigen datacenter aangeboden. Extra capaciteit in bandbreedte of andere resources? Wij regelen het direct voor u.

Bent u geïnteresseerd? Wilt u meer weten over onze hostingdiensten en onze mogelijkheden voor databeheer? Met enthousiasme en passie voor ICT vertellen wij u graag in begrijpelijke taal meer over ons datacenter en de diensten die we u vanuit het datacenter kunnen aanbieden. Neem vrijblijvend contact op.

Continuïteit en veiligheid van uw data

Daarnaast zijn er uitgebreide voorzieningen getroffen om de continuïteit en de veiligheid van uw data op onze servers te waarborgen. Zo is ons datacenter voorzien van een eigen no-brake noodstroominstallatie (aggregaat). Hierdoor is er, ongeacht eventuele storingen bij stroomleveranciers, gegarandeerd 24×7 power beschikking en blijft het datacenter in werking. Een volledig autonome en gecertificeerde blusinstallatie zorgt ervoor dat een eventuele brandhaard snel de kiem in wordt gesmoord. Het toegepaste blusmiddel is veilig voor mens en milieu en brengt geen enkele schade toe aan de apparatuur in het datacenter.

Zorgzaam omgaan met energie

ICT verbruikt veel energie. Een standaard server van 300watt, verbruikt ruim 2600KW of te wel € 575,- per jaar aan energie. Wij vinden het dan ook belangrijk dat ons datacenter energiezuinig is. Daarom is er volop aandacht om het energieverbruik binnen de perken te houden. Zo wordt het datacenter gekoeld met een dubbel (redundant) uitgevoerd koelsysteem waarbij we buitenlucht gebruiken om te koelen. Daarnaast worden virtuele serversystemen ingezet om de energieconsumptie binnen aanvaardbare grenzen te houden. We durven dan ook te zeggen dat wij een groen datacenter exploiteren.